Angelica Garpehäll

Fotograf

 


Facebook


Pinterest


Instagram


Envelope

Inför ert bröllop

Så kul att ni bokat mig som er bröllopsfotograf! Någonting som är i fokus för mig är att det naturliga ska genomsyra fotografierna och inte kännas obekvämt uppställt. Därför har jag i alla mina bröllopspaket förfotografering som ingår om ni vill. Där lär vi känna varandra med kameran och vi får känna av vad ni vill ha för typ av bilder. 

Denna sidan är till för er att läsa mer om hur allt går till, hur jag jobbar och mina tips till er. Jag är alltid tillgänglig på mail eller telefonen så om ni har någon fråga så tveka inte att höra av er! Jag är här för er!

såhär går det till

Bokning:

När ni skickat in en bokningsförfrågan och jag är ledig på ert datum, Yeey! så bokar vi in en träff. Antingen en mysig fika eller över skype. Inför detta möte skickar jag ett formulär samt avtalet till er som ni läser igenom och fyller i tills mötet. Och om allt känns rätt så bokar vi datumet. Då skickar jag en bokningsfaktura med 40% av det valda paketet samt avtalet för signering.

Förfotografering:

I alla mina bröllopspaket ingår förfotografering. Fotograferingen är frivillig för er som par men jag slår verkligen ett slag för den! Då vi lär känna varandra tillsammans med kameran, ser vilka bilder ni vill ha och platser som kan vara aktuella på bröllopsdagen. fotograferingen sker någon gång mellan 9-4 månader innan bröllopet. Från denna fotografering levereras 5 digitala bilder till er för fri användning på exempelvis save the date kort eller hemsida.

Bröllopsmöte:

Vi har ett till möte närmre bröllopet för avstämning. Ca 1-3 månader innan så hörs vi av på telefon eller skype för att stämma av mer detaljer inför bröllopsdagen.

Bröllopsdagen:

Dagen är här och jag kommer att finnas med er och fotografera dagen så som den är. Jag kommer finnas med er som stöd och lite tidshållare så ni håller era tider någorlunda. 

Leverans: 

48h efter bröllopet kommer ni få en smygkikar på 5-8 bilder. Ni kommer även få resterande summa på faktura 2 vecka innan bröllopet. När den är betald och bröllopet har ägt rum så tar det ca 5-8 veckor för mig att leverera bilderna. Beroende på vilket paket ni har valt så levereras dom digitalt eller  på USB. Förberedelser

Förberedelserna är en av mina favoriter när det kommer till bröllopsdagen!   Nervositet, förväntningar, kärlek. Det är dom tre nyckel orden som finns under förberedelserna enligt mig.

Samla ert följe och gör i ordning er tillsammans.  Ni kan också ha med familj under detta moment för att få fina bilder tillsammans. Jag fotograferar på naturligt sätt i stunden. Jag tar även här detaljfoton av accessoarer och bukett.  

Här finns det en del saker för er att tänka på för att underlätta för mig, men absolut inga krav. 

¤ Dagsljus, ljusinsläppet från fönster är en viktig del i att fota inomhus. Ifall smink och hår görs vid fönstret är det kanon men en sak att tänka på då, Sitt inte i direkt solljus. 

¤ För detaljbilderna så lägg gärna fram det ni vill föreviga tillsammans på exempelvis sängen eller ett bord. Ta gärna med era inbjudningskort så ni även får dom på bilder. 

¤ Plocka gärna undan småsaker, påsar, strumpor m.m. Ifall dessa saker är framme blir det svårt att få fina och rena bilder. 

¤ Gör i ordning er i närheten av varandra. För att slippa massa restider och mindre tid till fotograferingen så underlättar det ifall ni är nära varandra under detta moment. 

Plus i kanten

-Rum med mycket ljusinsläpp från fönster

-Att ni är i närheten av varandra under förberedelserna för att undvika onödig restid. 

-Räkna alltid med mer tid än vad ni tror. Ni vill inte börja dagen med att stressa. Räkna med att min fotografering tar ca 1,5 timme. 

Porträtt

First look:

Jag rekommenderar alla par att ha en first look innan vigseln. Det blir så fina bilder och tar bort lite av nervositeten. (det räcker med nervositeten från gästerna under vigseln, hehe) Det behöver inte ta lång tid, ca 15 minuter räcker.

Om ni vill ha längre tid här passar det bra ifall ni vill ha bilder med brudföljet och alla porträttbilder. Då rekommenderar jag 1h fotografering innan vigseln. Detta passar bra ifall ni har en vigsel senare under eftermiddagen. 

Efter vigseln:

Efter vigseln passar det perfekt att ta porträttfotografier på någon utvald plats som antingen jag har spanat in eller efter er önskan. Här passar det också bra att ta bilder med brudföljet. Räkna med 1 till 1 1/2 timme. 

Eller ifall ni tar de flesta porträttbilderna innan vigseln passar det bra med en kortare fotografering här som nygifta. Då hinner även gästerna vidare till mottagningen och minglet. Räkna med ca 30 min upp till 1 timme då. 

Detta är mina tips till er, det är eran dag och det är helt upp till er hur ni vill lägga upp fotograferingen! 

 

Plus i kanten

-Ifall ni vill ta bilder med brudföljet, ta med dom i början eller slutet av fotograferingen. 

-Kom ihåg att räkna in restiden så ni slipper stressa. 

-oömma skor,  så slipper ni smutsa ner era fina skor. 

-Räkna ungefär 90 minuter till fotograferingen här. 

-Försök till största mån att lägga porträttfotograferingen innan 12 eller efter 15 så slipper vi den starkaste solen.

-Ifall ni vill ta gruppbilder, så är dessa bäst att ta efter brudskålen. Meddela även er toastmaster/Madame detta. 

-Gruppbilder med familj, Meddela även detta till er toastmaster/Madame samt en liten lista till mig vilka ni vill ha med. 


Vigsel och gratulationer

Under vigseln:

Jag kommer alltid i god tid för att prata med vigselförrättaren. Jag använder aldrig blixt och fotograferar mest under psalmer och sång. Ifall vigselförrättaren har några invändningar vart jag får stå så har jag full respekt för detta. 

Ingång:

Under ingången så är det lätt att gå lite för snabbt fram då man oftast är nervös. Ta det lugnt! För att jag ska hinna få så bra bilder som möjligt. Ett tips är att ha brudföljet med på ingången och att ni går med några minuters mellanrum. 

Själva ceremonin:

Under själva vigseln rör jag mig diskret och fotograferar sparsamt, för att inte störa. 

När ni kommer till kyssen så berätta gärna för vigselförrättaren innan att ni vill kyssas då det är många som glömde de magiska orden.  Och kyss varandra länge, för att jag ska hinna få bra bilder på kyssen. (Så när ni känner att det börjar bli lite awkward, kyss varandra i 2 sekunder till, hehe.)

Utgång: 

Under utgången så befinner jag mig längst bak i kyrkan. Ni får gärna stanna kvar en liten stund för en extra puss innan ni börjar gå. Även här gå långsamt. 

Gratulationer:

När det är dags att komma ut ifrån kyrkan. Be er toastmaster/Madame be gästerna ställa sig som ett U och inte för nära. Detta underlättar mycket för mig med bilderna. Ett tips är också att ge ert vigselbevis till någon i brudföljet, så slipper ni ett stort vitt kuvert på bilderna. 

Jag tar bilder både nära och långt ifrån under gratulationerna. 

Mingel och brudskål

Brudskålen:

Här fotograferar jag nära och överskådliga bilder. Perfekt här är att ta en gruppbild med alla gäster. Jag står gärna på någon balkong eller i en sluttning för att få med alla. Även gruppbilder med familj är bra att ta här. 

Under minglet:

Fotograferar jag gästerna, Jag smyger runt och tar bilder. Men även uppställda med de gäster som vill ta bilder. 

Ifall ni önskar att jag ska ta bilder på dukning och dekorer så smyger jag iväg under minglet och gör detta. Middag och fest

Under middagen fotograferar jag i mindre utsträckning,  men jag kommer att smyga omkring. Jag fokuserar mest på tal och händelser.  Ifall ni har ett ”talplats” där era gäster som ska hålla tal står underlättar det under mitt arbete.  Ett till tips jag har är även att dekorera runt er lite extra, det blir så himla fint på bilderna. 

Ifall det finns ett rum i anslutning till middagen skulle det uppskattas ifall jag kan lägga min utrustning där. När jag är med er 6 timmar och mer så skulle varm mat uppskattas som jag även kan äta i detta rum. Jag äter allt förutom fisk. 

Golden hour

Detta är en sak som jag bara älskar!

Golden hour, ca 1h innan solnedgång smyger vi iväg och tar några fina bilder i solnedgången. Perfekt när ni har en liten paus i middagen. Behöver inte ta mer än 15 minuter. Men det kommer bli några underbara bilder. 


Checklista med det allra viktigaste:

-Schemalägg in lunch, super viktigt för att ni ska hålla energin uppe och inte riskera blodsockerfall. 

-Det är svårt att hålla schemat och jag lovar er, någonstans kommer det inte gå. Boka därför in små ”fria” stunder på ca 15-30 minuter lite över hela schemat. Det kommer att underlätta och inte göra allt för stor skillnad. Och ifall ni håller ert schema, ta vara på dessa små pauser med varandra och bara njut!

– Utse någon/några som håller koll på saker så som, gruppbilder, vigselbeviset, brudens väska med mobil m.m.

-Ett rum i anslutning till middagen samt middag till mig, då blir det ännu bättre bilder 😉 

-Planera in bra med tid för porträttbilder före och efter vigseln. 

-Prata med prästen om att jag är med. 

-Bra att ha kontakter för mig, exempelvis den personen ni utsett att ha extra koll, toastmaster/Madame. 

-HA KUL! Och ifall någonting inte går enligt plan, ta det lugnt. Det är bara ni som vet om det och oftast blir det mer lyckat än innan. 

Vi hörs igen! 

Kontakt: angelica@angelicagarpe.se


Facebook


Instagram


Pinterest

© 2019 Angelica Garpehäll


Facebook


Twitter


Google-plus


Pinterest